Mastercam lisenssin asennus

Valitse alla olevasta lisenssityyppi

Paikallinen Hasp lisenssi (violetti USB-Dongle)

Uusi Mastercam lisenssi

• Laita USB-lisenssiavain kiinni tietokoneeseen
  • Varmista, että lisenssiavaimeen syttyy valo. Tietokone ei ole tunnistanut tikkua mikäli valo ei syty. Kokeile asentaa lisenssitikun ajurit. Lataa ajurit tästä
  • Tallenna sähköpostiisi saapunut lisenssitiedosto työasemallesi
  • Tuplaklikkaa lisenssitiedostoa, jolloin HaspX-sovellus ilmoittaa lisenssiavaimen päivityksestä
  • Mikäli päivitys ei onnistunut paina Windows-näppäintä ja kirjoita ”haspx” ja avaa sovellus
  • Valitse ”Lue”, lisenssin tiedot tulevat näkyviin, mikäli työasema löytää lisenssin.
  • Valitse ”Päivityskoodi” ja etsi työasemalle tallentamasi lisenssikooditiedosto
  • Valitse ”Päivitä” ja varmista, että lisenssin loppumispäivä on muuttunut.
  • Huomioi, että jos saamasi lisenssikoodi on väliaikainen sinun tulee päivittää lisenssi vielä myöhemmin toimitettavalla lisenssikoodilla. Mastercam ilmoittaa kun väliaikainen lisenssikoodi on päättymässä - ole hyvissä ajoin yhteydessä Camcut-jälleenmyyjääsi ennen väliaikaisen lisenssin päättymistä.

Vanhan Mastercam lisenssin päivitys

• Laita USB-lisenssiavain kiinni tietokoneeseen ja avaa HaspX. Löydät ohjelman painamalla Windows-näppäintä ja kirjoittamalla "haspx" tai kansiosta C:\Program Files\Common Files\Mastercam\MastercamLicensing
  • Tallenna sähköpostiisi saapunut lisenssitiedosto työasemallesi
  • Klikkaa Päivityskoodi painiketta ja etsi lataamasi kooditiedosto
  • Valitse ”Päivitä” ja varmista, että lisenssin loppumispäivä on muuttunut.
  • Huomioi, että jos saamasi lisenssikoodi on väliaikainen sinun tulee päivittää lisenssi vielä myöhemmin toimitettavalla lisenssikoodilla. Mastercam ilmoittaa kun väliaikainen lisenssikoodi on päättymässä - ole hyvissä ajoin yhteydessä Camcut-jälleenmyyjääsi ennen väliaikaisen lisenssin päättymistä.

NHasp verkkolisenssi (punainen USB-Dongle)

Uusi Mastercam lisenssi

• Lataa ja asenna palvelimelle NHasp License Manager sekä Update Utility ohjelmat
  • Aseta NHasp -verkkolisenssiavain palvelimen USB-porttiin ja varmista, että lisenssiavaimeen syttyy valo. Tietokone ei ole tunnistanut tikkua mikäli valo ei syty. Kokeile asentaa lisenssitikun ajurit. Lataa ajurit tästä
  • Tallenna sähköpostiisi saapunut lisenssitiedosto työasemallesi
  • Käynnistä NHaspX. Löydät ohjelman painamalla Windows-näppäintä ja kirjoittamalla "nhaspx" tai kansiosta C:\Program Files\Common Files\Mastercam\MastercamLicensing.
  • Aseta käyttötavaksi Paikallinen, jolloin ohjelma hakee lisenssin suoraan palikasta
  • Klikkaa Päivityskooditiedosto näppäintä, jolloin voit valita päivitystiedoston
  • Valitse Päivitä ja varmista, että lisenssin loppumispäivä on muuttunut
  • Aseta CAM-työaseman NHaspX:n käyttötavaksi Verkko ja klikkaa Lue. Kaikki lisenssit pitäisi ilmestyä näkyviin
  • Käynnistä Mastercam ohjelmisto ja varmista että se lähtee käyntiin. Ota yhteyttä mikäli ohjelma jää jumiin tai ilmoittaa ettei lisenssiä löydy
  • Huomioi, että jos saamasi lisenssikoodi on väliaikainen sinun tulee päivittää lisenssi vielä myöhemmin toimitettavalla lisenssikoodilla. Mastercam ilmoittaa kun väliaikainen lisenssikoodi on päättymässä - ole hyvissä ajoin yhteydessä Camcut-jälleenmyyjääsi ennen väliaikaisen lisenssin päättymistä.

Vanhan Mastercam lisenssin päivitys

Päivityksen voi tehdä joko palvelimella tai tuomalla NHasp-verkkolisenssiavaimen työasemalle. Voit mennä joko fyysisesti palvelinkoneelle, missä NHasp verkkolisenssiavain on kiinni tai voit ottaa etäyhteyden palvelimeen (Windowsin oma etätyöpöytäohjelma ei sovellu tähän, joten käytä jotain muuta etäyhteystyökalua esim. Teamviewer)

• Tallenna sähköpostiisi saapunut lisenssitiedosto työasemallesi
  • Käynnistä NHaspX. Löydät ohjelman painamalla Windows-näppäintä ja kirjoittamalla "nhaspx" tai kansiosta C:\Program Files\Common Files\Mastercam\MastercamLicensing.

• Aseta käyttötavaksi Paikallinen, jolloin ohjelma hakee lisenssin suoraan palikasta
    Klikkaa Päivityskooditiedosto näppäintä, jolloin voit valita päivitystiedoston
    Valitse Päivitä ja varmista, että lisenssin loppumispäivä on muuttunut
    Aseta CAM-työaseman NHaspX:n käyttötavaksi Verkko ja klikkaa Lue. Kaikki lisenssit pitäisi ilmestyä näkyviin
    Käynnistä Mastercam ohjelmisto ja varmista että se lähtee käyntiin. Ota yhteyttä mikäli ohjelma jää jumiin tai ilmoittaa ettei lisenssiä löydy
    Huomioi, että jos saamasi lisenssikoodi on väliaikainen sinun tulee päivittää lisenssi vielä myöhemmin toimitettavalla lisenssikoodilla. Mastercam ilmoittaa kun väliaikainen lisenssikoodi on päättymässä - ole hyvissä ajoin yhteydessä Camcut-jälleenmyyjääsi ennen väliaikaisen lisenssin päättymistä.

Paikallinen ohjelmistokoodi

Uusi Mastercam lisenssi

• Asenna Mastercam työkoneella joko USB-tikulta tai tukisivulta ladatusta asennustiedostosta.
    Löydät ohjelman painamalla Windows-näppäintä ja kirjoittamalla "Aktivointivelho" tai menemällä kansioon C:\Program Files\Common Files\Mastercam\MastercamLicensing ja ajaamalla ActivationWizard.exe
  • Valitse Aktivoi uusi lisenssi valikosta
  • Suostu käyttäjäehtoihin ja klikkaa Seuraava
  • Anna Lisenssinumero sekä aktivointikoodi, joka löytyvät saamasi sähköpostiviestissä. Jos koneella on yhteys internettiin, paina Seuraava. Muuten valitse Offline-tilassa ja klikkaa Seuraava
  • Ohjelma aktivoi lisenssit netin välityksellä ja kysyy, jos tuotetiedot ovat oikein. Jos näet kaikki tuoteesi listalla klikkaa Seuraava.
  • Jos et näe kaikki tuoteet, peruta aktivointi ja ota yhteyttä meidän tekniseen tukeen. Jos aktivointi onnistui saat siitä viestin ja voit klikata Valmis. Jos aktivointi ei onnistunnut ota yhteyttä meidän tekniseen tukeen.

Vanhan Mastercam lisenssin päivitys

• Käynnistä Aktivointivelho ja valitse Aktivoi uusi lisenssi. Seuraa ohjeet ja anna sähköpostiviestissä oleva aktivointikoodi ohjelmalle. Saat viestin jos aktivointi onnistuu. Muuten ota yhteyttä tekniseen tukeen.
  • Avaa Codemeter
    Löydät ohjelman painamalla Windows-näppäintä ja kirjoittamalla "Codemeter Control Center"tai menemällä kansioon
    C:\Program Files (x86)\CodeMeter\Runtime\bin\ ja ajaamalla CodeMeterCC.exe
  • Käynnistä WebAdmin
    Käynnistä WebAdmin CodeMeter ikkunasta. Klikkaa ruudun oikeassa alakulmassa olevaa näppäin ja WebAdmin avautuu nettiselaimessa.
  • Aloita päivitys klikkaamalla License Update nappulaa. Päivitys kestää noin puoli minuuttia.
  • Tarkista WebAdmin selainikkunasta, onko päivämäärä muuttunut. Jos päivämäärä on siirtynyt eteenpäin päivitys onnistui. Jos päivämäärä pysyi samana ota yhteyttä meidän tekniseen tukeen.

Ohjelmistokoodi lisenssipalvelimelle

Uusi Mastercam lisenssi

Vanhan Mastercam lisenssin päivitys

•  Käynnistä Aktivointivelho ja valitse Aktivoi uusi lisenssi. Seuraa ohjeet ja anna sähköpostiviestissä oleva aktivointikoodi ohjelmalle. Saat viestin jos aktivointi onnistuu. Muuten ota yhteyttä tekniseen tukeen.
  • Avaa Codemeter
    Löydät ohjelman painamalla Windows-näppäintä ja kirjoittamalla "Codemeter Control Center"tai menemällä kansioon
    C:\Program Files (x86)\CodeMeter\Runtime\bin\ ja ajaamalla CodeMeterCC.exe
  • Käynnistä WebAdmin
    Käynnistä WebAdmin CodeMeter ikkunasta. Klikkaa ruudun oikeassa alakulmassa olevaa näppäin ja WebAdmin avautuu nettiselaimessa.
  • Aloita päivitys klikkaamalla License Update nappulaa. Päivitys kestää noin puoli minuuttia.
  • Tarkista WebAdmin selainikkunasta, onko päivämäärä muuttunut. Jos päivämäärä on siirtynyt eteenpäin päivitys onnistui. Jos päivämäärä pysyi samana ota yhteyttä meidän tekniseen tukeen.