5th Axis kappaleen kiinnitysratkaisut

Kemmler aloitti yhteistyön 5th Axis -puristimien kanssa. LUE LISÄÄ

Mastercam 2025 Public Beta

Mastercam 2025 Public Beta on julkaistu! LUE LISÄÄ

M.T. S.r.l. kiinteät ja pyörivät sorvauspitimet

M.T. -sorvauspitimet! LUE LISÄÄ

Walter Tools Xill·tec® kampanja

Walter Tools Xill·tec® MC230 & MC233 kampanja 1.4. - 24.5.2024 LUE LISÄÄ

Walter Tools tuoteinnovaatiot 2024-1

Walter Toolsin uudet tuoteinnovaatiot on julkaistu! LUE LISÄÄ

Uutiset

Mastercam tehokkaaseen käyttöön koulutuksilla

12.01.2021

DSC6338 2

KEHITTYVÄÄ KONEISTUSTA
Uudentyyppiset työkalut ja työstökoneet sekä kehittyneet työstömenetelmät tarkoittavat usein myös sitä, että työstökoneiden ohjelmointiin tarkoitettujen CAM-ohjelmistojen on pysyttävä ajan hermolla. Maailman ja Suomen myydyintä Mastercam-CAM-ohjelmistoa on kehitetty jo lähes 40 vuoden ajan. Nykyiseen käyttöliittymään ilmestyy vuosittain reilusti uusia ominaisuuksia sekä parannuksia jo olemassa oleviin ominaisuuksiin. CNC Software kehittää Mastercam-ohjelmistoa Yhdysvalloissa Connecticutissa, jossa heillä on käytössään oma konesali, missä voidaan testata ohjelmiston uusia ominaisuuksia sekä kehittää yhteistyötä työkalu- ja työstökonevalmistajien kanssa. Viime aikoina CNC Software on panostanut vahvasti Mastercam-käyttäjiin Euroopassa ja se palkkasikin loppuvuodesta 2020 jo toisen myyntijohtajan hoitamaan alueen myyntityötä, jotta vasteaika asiakkaille saataisiin pidettyä mahdollisimman pienenä.

UUDET OMINAISUUDET KÄYTTÖÖN
Mastercamin virallinen jälleenmyyjä ja kouluttaja Camcut Oy kouluttaa aktiivisesti koneistajia suoraan yrityksissä menemällä paikan päälle. ”1-2päivän koulutuksella saadaan jo merkittäviä säästöjä yrityksissä, kun ohjelmistosta saadaan kaikki ominaisuudet tehokkaaseen käyttöön. Näin ohjelmointiaika laskee ja uusien ominaisuuksien ansiosta myös työstöaika ja työkalukustannukset laskevat”, toteaa Camcut Oy:n kouluttaja Mikko Vepsäläinen. Koulutukset toteutetaan asiakaslähtöisesti aina asiakkaan tarpeen mukaan räätälöidyillä koulutuksilla. Koulutuksissa käytetään yleensä asiakkaiden tuotteita, jolloin voidaan koulutuksen ohessa miettiä myös menetelmäsuunnittelua sekä vertailla vaihtoehtoisia tapoja tehdä asioita CAM-ohjelmiston avulla. ”Vaikka asiakkaalla olisikin ohjelmiston uusin versio käytössä, niin usein siitä ei kuitenkaan käytetä läheskään kaikkia uusia ominaisuuksia. Käyttäjät ovat yleensä tottuneet käyttämään tietyntyyppisiä työkaluja ja työstöratoja, joskus jo pelkkä ajatuksien vaihto vaihtoehtoisesta tavasta toimia voi tuoda yritykselle merkittäviä säästöjä”, Mikko kertoo. Dynaaminen jyrsintä alkaa olemaan jo useimmissa koneistamoissa arkipäivää, mutta muut kehittyneet ominaisuudet kuten tynnyrimäisten segmenttisädejyrsimien käyttö 5-akselikoneistuksessa sekä PrimeTurning- ja dynaamiset työstöradat sorvauksessa ovat vielä monelle tuntematon käsite.

VANKKA KOKEMUS KONEISTUKSESTA
Mastercam-ohjelmiston koulutus vaatii ohjelmistotuntemuksen lisäksi myös ymmärrystä nykypäiväisistä koneistusmenetelmistä ja työkaluista. ”Koneistusta ei voi oppia pelkästään oppikirjoista, vaan se vaatii myös paljon kokemusta erityyppisistä materiaaleista ja työstökoneista. Voi olla, että joku mikä toimii toisella työstökoneella ei enää toimikaan toisella”, Mikko toteaa. Yhdistetyn CAM- ja työkalumyynnin ansiosta kenttäkokeita tehdään jatkuvasti, joissa testataan millaisilla menetelmillä asiakkaiden tuotantoon saadaan paras hyöty. Mikko on toiminut erilaisissa tehtävissä koneistuksen parissa jo 2000-luvun alusta. Hän on myös edustanut Suomea koneistuksen nuorten ammattitaidon MM-kilpailuissa 2005, jonka jälkeen valmentanut kilpailijoita sekä kotimaisiin, että kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. CAM-ohjelmistokoulutuksista Mikolla on kokemusta jo yli 15 vuoden ajalta.

Camcut Mikko Vepsalainen
Mikko Vepsäläinen
toimitusjohtaja