Tehokkuutta ja tuottavuutta uusien innovaatioiden avulla

20.11.2020

Kuva1

Walter Tools julkisti marraskuun alussa jälleen huiman määrän uusia innovatiivisia lastuavia työkaluja, joiden avulla voidaan parantaa merkittävästi konepajojen tuottavuutta.

TEHOKKAAMPAA SORVAUSTA

Walter Toolsin uusi W1011-P/WL25-sorvaustyökalu on suunniteltu monikäyttöiseksi yleistyökaluksi, jolla voidaan tehdä keskiraskasta- ja viimeistelysorvausta hyödyntämällä Mastercam-ohjelmiston kehittyneitä PrimeTurning- ja dynaamisen sorvauksen työstöratoja. Ainutlaatuisen teräpalakiinnityksen tukevuuden sekä molempiin suuntiin sorvausmahdollisuuden ansiosta työkalulla saavutetaan pitkä kestoikä. Uudelleen suunnitellun DX18 -pistosorvausteräpalat ovat tuettu myös teräpalan takapinnasta, jonka ansiosta teräpala asettuu pitimeen entistäkin paremmin ja tukevammin vähentäen näin ollen värinää ja parantaen työkalun kestoikää. DX-muodon ansiosta uudet pistosorvausterät ovat ensisijainen valinta dynaamiseen sorvaukseen. Uudet FW5 ja MW5 Wiper-geometriat takaavat tasaisen hyvän pinnanlaadun koko työkalun kestoiän, FW5 -geometrioita voidaan käyttää myös pitkillä työkalupituuksilla. Uudella Cermet WEP10C FP2-teräpalalla saavutetaan erinomainen kestoikä ja pienempi värinä ohutseinäisillä työkappaleilla kevytleikkuisen positiivisen FP2-geometrian ja teräsärmän muotoilun ansiosta.

DSC6253 2

 

TUOTTAVUUTTA JYRSINTÄÄN

Uudet tynnyrimäiset MD838- ja MD839- segmenttisädejyrsimet nopeuttavat 3D-pintojen viimeistelyä jopa 90% perinteisiin pyöreäpäisiin varsijyrsimiin verrattuna. Jyrsimiä on sekä tangentiaalisia että kartiomaisia malleja, joissa segmentin säde vaihtelee 100-1000mm välillä. Suuren segmenttisäteen ansiosta saadaan 3D-pinnoilla sama pinnanlaatu merkittävästi isommalla sivusiirrolla kuin pyöreäpäisillä jyrsimillä. Mastercam-ohjelmistosta löytyy segmenttisädejyrsimille täysi tuki ja Walter Toolsin segmenttijyrsin-työkalukirjasto Mastercamiin on ladattavissa Camcutin kotisivuilta. Työkappaleen sivupintojen viimeistelyyn Walter Tools on kehittänyt uudet tehokkaat MC128 ja MD128 3xD leikkuupituudella olevat täyskovametalliset varsijyrsimet. Varsijyrsimet ovat 6-8 leikkuisia ja niissä on 50 asteen nousukulma, jonka ansiosta työkalu on kevytleikkuinen ja sillä voidaan työstää isoilla liikenopeuksilla. Viimeistelyjyrsimiä on saatavilla myös 1,5xD ConeFit-vaihtokärkijyrsiminä, jotka mahdollistavat myös pitkät työkalujen varsipituudet.

DSC2615 2

 

REIKIEN TYÖSTÖÄ JA KIERTEITYSTÄ

TC2710 vaihtopalallinen kierrejyrsin on nyt saatavilla myös lyhyiden kierrereikien jyrsintään. Kierrejyrsimen kolmeen riviin sijoitetut teräpalat tekevät työkalusta kevytleikkuisen sekä kustannustehokkaan ratkaisun kierteiden valmistamiseen. Walter Toolsin jyrsimistä tuttu Gold-teräpalapinnoite tulee nyt myös poraukseen uuden WSP45G – Tiger·tec® Gold teräpalalaadun myötä. Patentoidun PVD Al2O3 -pinnoitteen ansiosta työkalulle saadaan pitkä työkalun kestoikä ja se on monikäyttöinen myös vaikeissa olosuhteissa ja materiaaleille, jotka ovat vaikeasti työstettäviä. TC420- ja TC430-manglaavien kierretappien valikoima laajenee uusilla malleilla ja pinnoitteella. Näillä saadaan entistäkin parempi pinnanlaatu kierteeseen ja se vaatii jopa 30% vähemmän tehoa kierteen muovaamiseen.

DSC6256 2

Ota yhteyttä Walter Channel Partner Gold jälleenmyyjään ja katsotaan yhdessä miten uudet innovaatiot voisivat parantaa teidän tuottavuutta!

 

 

Siirry "Uutiset"-sivulle