5th Axis kappaleen kiinnitysratkaisut

Kemmler aloitti yhteistyön 5th Axis -puristimien kanssa. LUE LISÄÄ

Mastercam 2025 Public Beta

Mastercam 2025 Public Beta on julkaistu! LUE LISÄÄ

M.T. S.r.l. kiinteät ja pyörivät sorvauspitimet

M.T. -sorvauspitimet! LUE LISÄÄ

Walter Tools tuoteinnovaatiot 2024-1

Walter Toolsin uudet tuoteinnovaatiot on julkaistu! LUE LISÄÄ

Uutiset

CGTech VERICUT – maailman johtava CNC-simulointi- ja optimointiohjelmisto

02.11.2023

Vuodesta 1988 lähtien CGTech:in VERICUT on ollut maailman johtava NC-koodisimulaatio-ohjelmisto. VERICUT tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja ratkaisuja, jotka estävät työstökoneesi törmäykset sekä tekevät tuotantoprosesseistasi tehokkaampia.

VERICUT-ohjelmisto simuloi todellista NC-dataa digitaalisilla työstökoneilla, jotta voit olla tehokkaampi, kilpailukykyisempi ja kannattavampi. Törmäys työstökoneella voi olla erittäin kallis ja se voi mahdollisesti pilata työstökoneen sekä viivästyttää koko tuotantoaikatauluasi. VERICUTin avulla voit vähentää virheiden mahdollisuutta merkittävästi ja välttää tuhlaamasta arvokasta tuotantoaikaa uusien ohjelmien testaamiseen työstökoneella. CNC Machine Simulation havaitsee törmäykset ja läheltä piti -tilanteet kaikkien työstökoneiden osien kuten pyörivien pöytien, karojen, työkalunvaihtajien, kiinnittimien, työkappaleiden, työkalujen ja muiden käyttäjän määrittämien kohteiden välillä. Voit määrittää "läheltä piti -vyöhykkeet" komponenttien ympärille tarkistaaksesi läheltä piti tilanteet ja jopa havaita työstökoneen liikealueiden ylitykset.

VERICUT mahdollistaa kokonaisten CNC-koneiden realistisen 3D-simuloinnin tarkimmalla saatavilla olevalla törmäyksentunnistimella. VERICUT Machine Simulation -ohjelmisto tukee G-koodeja ja

 • Moniakselista jyrsintää, porausta, sorvausta, hiontaa ja EDM-koneita
 • Samanaikaista jyrsintää ja sorvausta eri karojen ja työkappaleiden kesken
 • Työstökoneita, joissa on useita synkronoituja CNC-ohjauksia
 • Lisävarusteita kuten kärkipylkät, tukilaakerit, kappaleen poimijat, tangonsyöttölaitteet jne.
 • Automaattista työkappaleen poimintaa tai vientiä apukaralle
VERICUT CNC Simulationin avulla voit:
 • Simuloida perinteisiä 2- ja 3-akselisia sekä moniakselisia (4, 5 tai enemmän) CNC-työstökoneita
 • Välttää CNC-työstökoneiden törmäyksiä
 • Vähentää uusien CNC-työstökoneiden käyttöönottoon kuluvaa aikaa
 • Antaa työstökoneen operaattorille yksiselitteiset ja selkeät ohjeet uusista NC-ohjelmista
 • Parantaa työstöprosessin tehokkuutta
 • Parantaa käyttöturvallisuutta
 • Parantaa dokumentaatiota
 • Kouluttaa käyttäjiä käyttämättä kallista tuotantoaikaa tai vaarantamatta työstökoneita törmäyksillä

VERICUT simulointi on täysin riippumaton työstökoneen ohjauksesta, työkaluista tai CAM-ohjelmistosta ja simuloi kaikkia työstökoneita, kuten DMG Mori, Grob, Soraluce, Hermle, Makino, Mazak, Okuma, Matsuura, Haas jne. ja se tukee erilaisia työstökoneiden ohjauksia kuten Heidenhain, Fanuc, Mazatrol, Yasnac, Siemens, Fadal jne. VERICUT:iin on saatavilla myös interface eri CAM-ohjelmistoihin kuten Mastercam, Gibbscam, Siemens NX, hyperMILL®, Surfcam, Esprit jne. ja työkalujärjestelmiin kuten CoroPlus®, TDM systems, MachiningCloud jne. joiden avulla simuloitavan työstöradat, työkalun, kiinnittimien ja muiden tuonti konesimulointiin on helppoa, eikä niitä tarvitse määritellä enää uudestaan VERICUT -konesimuloinnissa.

 

VERICUT tarjoaa myös ominaisuuksia työstöohjelmien optimointiin, jonka avulla voidaan säästää arvokasta koneaikaa sekä pienentää työkalukustannuksia ja pidentää työstökoneen käyttöikää. VERICUT Force on fysiikkaan perustuva työstöradan optimointimenetelmä, joka määrittää suurimman luotettavan syötön tietyssä lastuamistilanteessa neljän tekijän perusteella:

Terän kuormitus, karan teho, lastun enimmäispaksuus ja suurin sallittu syöttö. Force laskee ihanteelliset syöttönopeudet analysoimalla työkalun geometrian ja työstöparametrit, työstettävän materiaalin ominaisuudet, työkalun teräsärmän geometrian. Force laskee lastuamisolosuhteet tiettyjen materiaaliominaisuuksien perusteella ottaen huomioon materiaalin lujuuden sekä kitkan ja lämpötilan vaikutukset. Materiaalien ominaisuudet perustuvat todellisiin lastuamiskokeisiin eivätkä vain hypoteettisiin laskelmiin.

Force on ihanteellinen vaikeasti työstettäville materiaaleille ja monimutkaisille koneistusprosesseille, kuten 5-akseliselle jyrsinnälle. VERICUT Force tekee NC-ohjelman optimoinnista nopeaa ja helppoa. Force laskee työkalun ja materiaalin välisen kosketuksen lastu kerrallaan säätääkseen syöttönopeudet optimaaliseksi ja työstövoimat vakioiksi kaikissa tilanteissa.

Force työstöradan optimoinnin avulla voit saavuttaa myös mm. seuraavia etuja:
 • Lastuamisolosuhde informaatio työstöradan analyysiä varten
 • Nopea analyysi erilaisten työstöskenaarioiden testaamiseen
 • Optimoitu lastunpaksuus koko koneistusprosessin ajan
 • Ei-toivottujen lastuamisolosuhteiden, kuten liiallisen voiman, tehontarpeen ja vääntömomentin sekä työkalun taipumisen estäminen

Camcut Oy on nyt myös VERICUT-ohjelmiston virallinen jälleenmyyjä. Camcut on tunnettu kokonaisvaltaisesta palvelustaan, jossa yhdistyvät sekä teknisten ohjelmistojen osaaminen ja laadukkaat työkalut ja palvelut lastuaville konepajoille. VERICUT-ohjelmiston myötä voimme palvella asiakkaitamme entistäkin laadukkaammalla ohjelmistokokonaisuudella tehostaen asiakkaiden tuotantoa.