5th Axis kappaleen kiinnitysratkaisut

Kemmler aloitti yhteistyön 5th Axis -puristimien kanssa. LUE LISÄÄ

Mastercam 2025 Public Beta

Mastercam 2025 Public Beta on julkaistu! LUE LISÄÄ

M.T. S.r.l. kiinteät ja pyörivät sorvauspitimet

M.T. -sorvauspitimet! LUE LISÄÄ

Walter Tools Xill·tec® kampanja

Walter Tools Xill·tec® MC230 & MC233 kampanja 1.4. - 24.5.2024 LUE LISÄÄ

Walter Tools tuoteinnovaatiot 2024-1

Walter Toolsin uudet tuoteinnovaatiot on julkaistu! LUE LISÄÄ

Uutiset

Dümmel - Suurin pienillä kappaleilla

26.08.2022

Dummel

Vuonna 1928 perustettu saksalainen työkaluvalmistaja Paul Dümmel Werkzeugfabrik GmbH on yksi johtavista pienien kovametallityökalujen valmistajista. Dümmelin yksi prioriteetti on valmistaa korkealaatuisia täyskovametallisia työkaluja sorvaukseen ja jyrsintään. Laajan tuotevalikoiman ansiosta koneistuksen tuottavuutta voidaan lisätä myös pienissä työkappaleissa. Dümmelin tuotteet kehitetään ja valmistetaan Saksassa korkeilla laatuvaatimuksilla yhdessä sisäisen laadunvarmistusjärjestelmän ja kansainvälisen ISO 9001 -sertifikaatin kanssa. Tuotevalikoima kattaa yli 4 000 vakiotuotetta ja 10 000 erikoisratkaisua, joiden avulla pyritään varmistamaan nopea tuotteiden saatavuus. Dümmelin asettama vaatimus itselleen on olla ”suurin pienillä kappaleilla” ja sen pitkästä historiasta ja kokemuksesta kertoo myös se, että ensimmäiset Dümmel-patentit on haettu jo vuonna 1951.

ULTRAMINI

Ultramini -työkalusarja on välttämätön pienimpien reikien sorvaamiseen. Pienen halkaisijan sisäsorvaus on aina ollut vaikeaa, eikä ihanteellisen työkalun saaminen ole helppoa. Ultramini-työkalusarja kattaa yli 1 000 erilaista vakioterää, jotka voidaan kiinnittää vain kahteen työkalunpitimeen. Ultramini -työkalusarja kattaa myös HARDLINE – työkalut, jotka ovat suunniteltu kovakoneistukseen jopa 66 HRC saakka.

ultramini

 

MINICUT

MINICUT on työkalujärjestelmä, joka soveltuu sisäsorvaukseen 7mm reiän halkaisijoista alkaen. Minicut-järjestelmässä kovametalliterien päästä ruuvattava liitäntä takaa parhaan toistotarkkuuden ja tukevuuden. Minicut-järjestelmä tarjoaa sorvaustyökalut sisäsorvauksen lisäksi myös kierteiden sorvaukseen sekä sisäpuolisien ja otsapinnan urien sorvaamiseen. Pitkäsorvausautomaateille suunniteltujen Swissline-työkalujen sivustakiinnitettävien teräpalojen valikoimasta löytyvät perinteisten sorvausterägeometrioiden lisäksi ratkaisut myös pistoon, katkaisuun sekä kierteiden sorvaukseen. Pitkän teräsärmän ansiosta Swissline-työkalut soveltuvat hyvin isoihin lastunpaksuuksiin silloin, kun kappale pitää saada työstettyä kerralla yhdellä lastulla. Swissline-työkalujärjestelmä kattaa työkaluvarsien koot 8-25mm.

minicut

 

KIILAURIEN PISTOTYÖKALUT

Dümmelin valikoimasta löytyvät myös työkalut kiilaurien pistoon CNC-sorveilla ja työstökeskuksilla aina Ø 6mm rei’istä alkaen 2-20mm uraleveyksille. Toleroiduilla terävaihtoehdoilla voidaan työstää suoraan mm. P9, JS9, H9, D9 ja C11 toleranssien mukaisia kiilauria. Kiilauranpistotyökalujen valikoima kattaa myös neliö ja kuusiokoloreikien työstöön.

kiilauranpisto

 

MIKROMILL

Täyskovametalliset Mikromill-tuotesarjan tuotteet tarjoavat ratkaisut pienien terävä- ja pyöreänurkkaisien urien jyrsintään, kierteiden jyrsintään aina M1,6 koosta ylöspäin sekä pienien ylä- ja alapuolisien viisteiden jyrsintään ja T-Urien jyrsintään. Kaikki työkalut ovat saatavilla pyöreävartisina tai Weldon-versioina.

mikromill

 

MINIMILL

Minimill-järjestelmän työkalujen valikoima kattaa työkalut halkaisijaltaan 7mm reiästä asti. Vaihdettava terä kiinnitetään ruuvilla tukevasti ja toistotarkasti kolmen ohjausreunan ansiosta. Laaja valikoima teräs- ja kovametallisia terävarsia varmistavat työkalun monipuolisen käytön kaikissa sovelluksissa.

minimill

AXALINE

Axaline-tuotesarjan työkaluilla esimerkiksi tiivisterengasurien työstäminen työstökeskuksilla käy kustannustehokkaasti luotettavalla ratkaisulla. Suuren halkaisija-alueen ja muiden tuoteperheiden vakioteräjärjestelmän ansiosta Axaline -työkaluilla voidaan koneistaa erilaisia uria kappaleen otsapintaan. Myös räätälöidyt erikoisratkaisut ovat mahdollisia.

Axaline

 

FM-LINE

Täyskovametalliset FM-LINE mikrojyrsimet soveltuvat monenlaisiin sivu-, taso-, ura-, tai 3D-pintajyrsintöihin. Nurkkapyöristyksellä tai -viisteellä varustettujen varsijyrsimien sekä sädejyrsimien koot alkavat 0,2mm ylöspäin ja ne ovat saatavilla useilla eri varsipituuksilla.

FM LINE

BM-LINE

Uusi BM-LINE laajentaa Dümmelin työkaluvalikoiman myös poraukseen. Uusien läpijäähdytettyjen täyskovametalliporien koot ovat 0,8mm-2,9mm ja ne on saatavilla 5, 8, 12, 16, 20 ja 30xD porauspituuksilla.

BM LINE frei

system DED

Kolmella leikkuusärmällä varustetun system DED -pistoteräjärjestelmän vakiotyökaluvalikoimasta löytyy ratkaisut erikoisimpiinkin pisto-operaatioihin kuten hiontaväisteiden sorvaukseen.

System DED

System 500

System 500 tarjoaa ratkaisut erilaisten urien kuten lukkorengasurien jyrsintään. Kolmisärmäinen teräpalavalikoima kattaa myös 1,5-6,0mm nousut metrisen ISO-kierteen jyrsintään.

02 slider product fraesen

 

Paul Dümmel Werkzeugfabrik GmbH:n tuotteita Suomessa maahantuo Camcut, joka tarjoaa tuotteille myös täydet tukipalvelut. Dümmelin tuotteet löydät myös suoraan Camcutin verkkokaupasta.