Uusia tuulia ja uutuuksia

19.05.2021

DSC6687 2

Kevään aikana 7-vuotta täyttänyt Camcut Oy vahvistaa myyntitiimiään. Aiemmin Vexve Oy:llä kehitysinsinöörinä toiminut Sampsa Hirvineva astuu Camcutin palvelukseen myynti-insinöörin tehtävissä. Sampsalla on vahva ammattitaito lastuavasta työstöstä sekä menetelmäkehittämisestä. Huittisissa asuva Sampsa ottaa vastuulleen Lounais-Suomen ja Pirkanmaan alueet.

TEHOKASTA CAM-OHJELMOINTIA

Uusi Mastercam 2022 -versio sisältää lukuisia uusia kehittyneitä ominaisuuksia sekä parannuksia jo olemassa oleviin. Maailman sekä Suomen myydyimpänä CAM-ohjelmistona tunnettu Mastercam on nyt entistäkin dynaamisempi ja helppokäyttöisempi. Uusi versio huomioi viimeisimpien työkalu-uutuuksien ja nykyaikaisten työstökoneiden asettamat vaatimukset. Uuden versio myötä myös etätyöskentely on entistäkin helpompaa uuden lisenssin lainaus -työkalun ansiosta. Mastercam 2022 Mill -lisenssi saa lisäkseen Mill 3D-työstöradoista tutun dynaamisen OptiRouhinta-operaation, jonka ansiosta nyt myös Mill-lisenssillä voidaan rouhia tehokkaasti 3D-työkappaleita sekä hyödyntää aihiomalleja välttäen näin kaikki turha työkalun ilmaliike parantaen työstöratojen tehokkuutta.

Moniakselisten työstökoneiden yleistyessä myös CAM-ohjelmistoilta vaaditaan nykypäivänä entistäkin enemmän. Tähän Mastercam on vastannut uudella ainutlaatuisella ”Yhdistelmä” -multiaxis työstöradalla, jonka avulla moniakseliset työstöradat onnistuvat helposti ja menetelmästä toiseen vaihtaminen käy käden käänteessä. Opiskelija/demoversioon on tullut mahdollisuus tallentaa kuvat myös STL -muodossa, joka on yleisesti käytetty tiedostoformaatti mm. 3D-tulostuksessa. Mastercamin demoversio toimii siis esimerkiksi harrastelijoiden käytössä täysin ilmaisena 3D-suunnitteluohjelmistona 3D-tulostuksessa.

DSC2928 2b

 

UUSIA TYÖKALUINNOVAATIOITA

Walter Tools on tunnettu innovatiivisesta tuotekehityksestään. Jo toisen kerran peräkkäin Gold Level Channel Partner -tunnustuksen saanut Walter Toolsin virallinen jälleenmyyjä Camcut Oy esittelee uutuustuotteet myös ilman asiakaskäyntejä etäyhteyksien, sosiaalisen median ja alan lehtien välityksellä. Löydät uusista tuotteista videoita mm. Camcut Oy:n suositulta YouTube-kanavalta, jossa on jo yli 6500 tilaajaa.

Täysin uudenlaisen sorvauksen mahdollistavan WL25-teräpalan käyttö monipuolistuu uusien Walter Capto™ -työkalupitimien avulla. WL25-teräpalalla voidaan sorvata molempiin suuntiin ja käyttää erittäin suuria syöttönopeuksia. Teräpalan geometrian ja tukevamman teräpalan kiinnityksen ansiosta työkalulla voidaan korvata C-, T- ja V-sorvausgeometrioiden työkalut. Uudistuksia sorvaustyökaluihin on tullut myös keraamisiin teräpaloihin, alumiinin sorvaukseen sekä pistosorvaustyökaluihin, joissa uudet teräpalamallit mahdollistavat mm. syvemmät pistosyvyydet. Moduulirakenteiset pistoterälehdet sekä läpijäähdytetyt Walter Capto™ -pistoteräpitimet laajentavat valikoimaa entisestään. Myös värinävaimennettujen sorvauspuomien pituudet ovat laajentuneet aina 10xD pituuksiin sekä halkaisijaltaan 100mm asti, joten värinävaimennus on mahdollista saada nyt jopa 1000mm pitkille sorvausterävarsille.

Reikien työstössä uudistuksia on tullut D4120-, sekä D3120-vaihtopalapora valikoimaan, D4120-poraa on saatavilla nyt jopa 80mm ja D3120-poraa 58mm asti. D4140-vaihtokärkiporan uudelleen muotoiltu P6006-porakärki sekä uusi WPP25 HIPIMS-pinnoite mahdollistaa poraukset jopa 10xD poraussyvyyksiin ilman erillistä poran keskiöintiä.

Uusi manglaava TC440-kierretappi vie ruostumattomien teräksien muovaavan kierteityksen kokonaan uudelle tasolle uudelleen suunnitellun sekä patentoidun geometrian ansiosta.

Varsijyrsimiin on tullut uudet Xill·tec™-tuotesarjan MC230- yleisvarsijyrsimet sekä uudistuksia alumiinin työstöön. Xill·tec™ MC230:n muuttuvanousuiset lastusärmät vähentävät värinää ja takaavat optimaalisen työstöoperaation niin ura-, sivu- kuin dynaamisessakin jyrsinnässä.

M4000-tuotesarjan uusi vahvistettu SDMX-teräpalageometria patentoidulla Tiger·tec® Gold pinnoitteella tarjoaa luotettavan prosessin suurensyötönjyrsintään ja porausjyrsintään. Uudelleen suunniteltu Xtra·tec® XT M5004-otsajyrsimet ovat erinomainen valinta, kun tarvitset sekä kevytleikkuisen että tehokkaan tasojyrsimen. Kahdeksan särmäisen teräpalan ansiosta M5004-tasojyrsin on kustannustehokas ja se soveltuu tasojyrsinnän lisäksi myös tehokkaaseen materiaalin poistoon.

Siirry "Uutiset"-sivulle