Mastercam 2024

Mastercamin uusi versio on julkaistu. LUE LISÄÄ

Dynaamista palvelua konepajoille

Camcutin tiimi kasvoi jälleen. LUE LISÄÄ

CGTech VERICUT

maailman johtava CNC-simulointi- ja optimointiohjelmisto. LUE LISÄÄ

Konepajamessut 2024

Löydät meidät osastolta A722. LUE LISÄÄ

Sorvaus

Sorvaustyökaluista löydät kääntöterälliset tuotteet ulko- ja sisäpuoliseen sorvaukseen, kierteiden sorvaukseen sekä urasorvaukseen ja katkaisuun varsi- ja Capto-kiinnityksellä.

Lue lisää
Suodattimet
Suodata
Järjestä

Sorvaus

Sorvaustyökalut ovat myös tyypillisimmin varustettu vaihdettavilla kääntöterillä, jotka kiinnitetään sorvausterävarsiin, joita on sekä neliö- että lieriövartisina, mutta myös suoraan Capto- tai VDI-kiinnitysjärjestelmiin sopivina vaihtoehtoina. Lieriövartisia sorvauspitimiä käytetään sisäpuolisessa sorvauksessa ja ne ovat joko yleensä teräksisiä tai kovametallisia terävarsia. Kovametallisia terävarsia käytetään yleensä pitkillä varsipituuksilla, joissa on ongelmia työkalun värinän kanssa. Sorvauksesta syntyvän värinän estämiseksi on myös erilaisia ratkaisuita CAM-ohjelmistojen ja työstökoneiden ominaisuuksissa, kuten esimerkiksi muuttuva lastunpaksuus tai kierrosnopeuden muuttaminen työstönaikana. Värinää voidaan estää myös värinävaimennettujen sorvauspitimien avulla. Erilaisia sorvausmenetelmiä ovat esimerkiksi otsapinnan sorvaus, rouhintasorvaus, viimeistelysorvaus, pistosorvaus, sorvaus pistoterällä, dynaaminen sorvaus, kierteen sorvaus ja PrimeTurning™.

PrimeTurning™ on uusi sorvausmenetelmä, jonka ovat Mastercam ja Sandvik Coromant ovat kehittäneet yhtyeistyössä. Uuden innovatiivisen PrimeTurning™ -menetelmän kanssa käytetään CoroTurn® Prime työkaluja. Näiden työkalujen avulla voidaan sorvata Mastercamissa sekä perinteisesti että PrimeTurning-menetelmin. Uusi PrimeTurning-menetelmä mahdollistaa erittäin hyvän materiaalin poiston ja työkalun kestoiän. PrimeTurning-menetelmän tehokas materiaalinpoisto perustuu työkalun teräpalan asetuskulman mahdollistamaan suureen syöttönopeuteen perinteiseen sorvaukseen verrattuna. Työstömenetelmällä saadaan erittäin hyvä lastunhallinta ja työkalua voidaan käyttää molempiin suuntiin sorvattaessa, joka kasvattaa työkalun kestoikää ja vähentävät näin ollen teräpalan vaihtoja ja tuotannon seisokkeja.